Sari la conținut
News Alert

Restricţii de circulaţie pe Defileul Jiului

Circulaţia pe Defileul Jiului a fost închisă, în această dimineaţă, din cauza lucrărilor de modernizare care au fost reluate. Zeci de şoferi au fost întorşi din drum de poliţişti şi sunt nevoiţi să ocolească sute de km pentru a ajunge la Petroşani. Lucrările au început anul trecut şi ar trebui finalizate până la sfârşitul acestui an.

Varianta de ocolire până la Petroşani este de sute de km, pe traseul Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Sebeş, Simeria sau pe Drobeta Turnu Severin. Drumul va fi închis şase zile pe săptămână şi se va circula numai între orele 12:00 - 14:30 şi după 20:30 până dimineaţa, la 06:00.

Circulaţia nu va fi restricţionată pentru autovehiculele cu regim de urgenţă, cum ar fi ambulanţele sau maşinile de intervenţie ale pompierilor.

„Se consolidează versanţii, se consolidează digurile de susţinere, se lărgeşte drumul, se toarnă asfalt, se fac podeţe, se fac poduri. Se lucrează mult, mult”, a spus Ion Tudor, director Drumuri Naţionale Gorj.

Nemulţumiţi de decizia Companiei Naţionale de Drumuri, comercianţii din Valea Jiului ameninţă cu proteste, deoarece costurile de transport ar putea creşte pe varianta ocolitoare.