S-a deschis pârtia Transalpina Ski Resort  

Data publicării:
161213 transalpina partie

Pârtia de schi de la Voineasa, Transalpina Ski Resort, s-a deschis în weekend pentru turişti. Deşi ar trebuie să fie o oază de relaxare pentru cei ajunşi aici, zona suferă din cauza lipsei locurilor de cazare, pârtia are porţiuni de pământ, iar salvamontiştii ameninţă că se vor retrage pentru că nu sunt plătiţi. Cu toate acestea, turiştii şi pasionaţi ai schiului din toată ţara s-au bucurat de vremea frumoasă din weekend.

Robert Abramov este din Bucureşti şi este atât de pasionat de schi, încât a urmat timp de opt ani cursurile unei şcoli de schi din Predeal. Merge de fiecare dată la schi cu camera video ataşată de cască. Face asta pentru a îşi aminti experienţele pe care le trăieşte, dar şi pentru a le arăta prietenilor diferite locuri unde sportul alb este acasă. A încercat toate pârtiile din ţară, ba chiar a schiat şi în Italia sau Austria. A venit la Voineasa pentru prima dată, din curiozitate. Este mulţumit de condiţii, însă vrea mult mai mult.

„E prima oară, am auzit de la alţi prieteni, cunoştinte, site-uri de socializare că e altceva faţă de ce am fost obişnuiţi până acum şi am zis să văd despre ce e vorba”, a spus turistul.

Ca Robert au fost mulţi alţii. Chiar dacă lipsurile nu sunt puţine, oamenii au profitat de vremea frumoasă şi au venit la munte.

„Este dumnezeieşte şi să sperăm că natura o să ţină cu noi, aici a fost zăpada de un metru, dar a viscolit-o", a spus un bărbat.

Autorităţile sunt optimiste şi odată cu deschiderea unor pensiuni turistice în zonă, aşteaptă mai mulţi turişti fată de anul trecut.

"Noi ne aşteptăm să avem turişti şi mai mult decât anul trecut. Dacă anul trecut am avut 60.000 de turişti, anul acesta ne-am dori să avem mult mai mult decât anul trecut, astfel încât acest domeniu schiabil să fie promovat", a spus Geani Man, viceprimar Voineasa.

Chiar dacă în prima zi instalaţiile de schi nu au fost pornite, primăria susţine că zilele viitoare totul va intra în normal. Mai rămâne însă problema salvamontiştilor. Deşi beneficiază de o normă de hrană de 37 de lei pe zi şi aproximativ 200 de lei pe lună, Consiliul Judeţean întâmpină dificultăţi când vine vorba de fonduri pentru aceştia. Sâmbătă, însă, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a fost pe pârtie şi le-a promis salvamontiştilor că se va găsi o soluţie. Dacă promisiunile nu vor fi onorate, este posibil ca aceştia să se retragă.

"Ne vedem nevoiţi să întrerupem această activitate, pentru că nu o să-i convină nimănui să pună bani din buzunar ca să facă această acţiune pe pârtie", a spus Victor Becşenescu, salvamontist Serviciul Public Judeţean Salvamont Vâlcea.

Pârtiile de la Transalpina Ski Resort au o lungime desfăşurată de aproximativ 5 km. Un abonament de o zi pentru folosirea acestora, dar şi a telegondolei şi a teleschiului costă 100 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri