Sari la conținut

S-a semnat contractul de reabilitare a pistei Aeroportului din Craiova. Valoarea investiţiei depășește 100 de milioane de lei

Aeroportul Internațional Craiova va avea în cel mult opt luni o pistă modernă. Constructorul care a câștigat licitația a semnat contractul de execuție, iar de la 1 iulie se va da startul lucărilor de reabilitare a infrastructurii de mișcare a Aeroportului. Valoarea contractului depășește 100 de milioane de lei.

Firma spaniolă care a câștigat licitația pentru reabilitarea Aeroportului Internațional Craiova s-a prezentat pentru semnarea contractului, imediat ce a expirat termenul de depunere a contestațiilor. Conducerea Consiliului Județean Dolj s-a arătat mulțumită că, de data aceasta, nu au mai fost impedimente, iar lucrarea are undă verde.

66 de milioane de lei din valoarea contractului sunt bani obținuți prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Pe lângă reabilitarea pistei de decolare-aterizare va fi lărgită platforma de îmbarcare-debarcare, va fi înlocuit sistemul de balizaj și se va reface și rețeaua de canalizare adiacentă pistei.

Firma spaniolă care va efectua lucrările spune că are experiență în domeniu și va încerca să reducă termenul de execuție de 8 luni.

Aeroportul din Craiova este prevăzut în masterplanul de transporturi ca fiind, în viitor, al doilea ca mărime și importanță după Otopeni. El are adresabilitate către toată regiunea Sud-Vest Oltenia dar și zonele limitrofe din Serbia și Bulgaria, adică pentru peste 4 milioane de locuitori.

Pe aceeași temă