San Siro de Corabia, readus la viaţă. Baza sportivă va fi renovată după 20 de ani

Data publicării:
271114 BAZA CORABIA

Mândria orașului în timpul comunismului, singura bază sportivă din Corabia a ajuns în prezent o ruină. Autorităţile locale au accesat fonduri europene pentru a aduce la viaţă o emblemă a sportului, unde aveau loc cândva competiții naționale. Mai mult, o dată cu aceste noi investiţii, terenul va funcționa pe timp de iarnă ca patinoar. Locuitorii sunt încântaţi de proiect, deşi şi-ar fi dorit ca banii să fie folosiţi şi în alte scopuri.

În mai puţin de un an, în locul copacilor crescuți în mijlocul terenului va fi construită o bază sportivă modernă. Vor fi refăcute gradenele, va există o sală de spectacole, iar pe timp de iarnă, terenul va fi transformat în patinoar. Şi asta fără niciun leu de la bugetul local. Banii necesari, 1,3 milioane de lei, au fost accesati de la UE.

„Oraşul Corabia face parte din grupul local „Prietenii pescarilor olteni” şi de aceea cred că a contat foarte mult că suntem un oraş de la Dunăre şi am avut un punctaj foarte bun pentru obţinerea acestor proiecte”, a spus Dan Olteanu, purtător de cuvânt Primăria Corabia.

Activitățile sportive din oraş se desfășoară acum în sălile de sport ale liceelor. Construirea unui teren sportiv multifuncţional ar însemna un vis împlinit pentru mulţi profesori de sport.

Ideea refacerii bazei sportive îi încântă pe locuitorii din Corabia. Deşi unii cred că altele sunt prioritățile.

„Tinerii din oraşul Corabia, din păcate, acum nu au alternative de distracţie sau petrecere a timpului liber”, spune un tânăr.

„E nevoie de gaze, e nevoie de apă, de canalizare, nu suntem în Evul Mediu. Baza sportivă e foarte bună pentru tineret şi să se creeze locuri de muncă, pentru că tot ce a fost pe aici s-a distrus”, crede un localnic.

Până în septembrie 2015, când proiectul urmează să fie finalizat, de vechea bază sportivă de pe vremea comuniștilor va aminti doar numele: San Siro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri