Sărbătoare la Ford. Autoturismul cu numărul 100.000 a ieşit pe poarta fabricii.

Data publicării:
200114 ford Bmax

Premieră la uzina Ford din Craiova. Astăzi a ieşit de pe bandă maşina B-MAX cu numărul 100 de mii. Modelul construit la Craiova este un concept realizat de Ford pentru producţia din Bănie, iar construirea lui a început acum un an şi jumătate. În iunie 2012 de pe porţile uzinei a ieşit primul autoturism de acest fel, iar proprietarul său este preşedintele Traian Băsescu.

B-MAX cu numărul 100 de mii a fost întâmpinat cu ropote de aplauze de către lucrătorii fabricii din Craiova. În spatele bucuriei stă însă o muncă migăloasă, care necesită multă atenţie, pricepere şi devotament. Maşina cu numărul 100 de mii, model titanium de culoare Panther Black a atras privirile tuturor. La capătul benzii, unde iese o maşină la fiecare 70 de secunde, cea cu numărul 100 de mii a zăbovit puţin mai mult, pentru a fi admirată de lucrători şi conducere.

O sută de mii este un număr rotund şi frumos şi să fie şi motorul făcut şi caroseria şi maşina toată făcută integral la Craiova este o bucurie deosebită pentru noi şi o mândrie deosebită.”, a declarat Zoltan Brassai, directorul general al Ford România.

Producţia de la Craiova a început acum un an însă, ar fi trebuit să fie mult mai mare. Angajaţii sunt însă încrezători în viitorul fabricii din Craiova şi se bucură că B-MAX a atins pragul de o sută de mii.

În uzina de autovehicule de la Craiova ies zilnic pe poarta fabricii 370 de maşini.

Pe lângă B-MAX, Ford produce la Craiova motoarele pe benzină, de tehnologie avansată EcoBoost de 1,0 litri și 1,5 litri, ultimul fiind echipat pe modelele Ford din America de Nord și Asia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri