Schimbare bruscă de vreme. Oltenii au scos haine mai groase de la naftalină

Data publicării:
280813 vreme oltenia

Dacă până în urmă cu doar câteva zile ne plângeam de caniculă, astăzi a fost nevoie de o haină în plus. De la 35 de grade, cât arătau termometrele acum două zile, astăzi s-au înregistrat cu 10 grade mai puţin. Medicii trag un semnal de alarmă şi ne avertizează că aceste modificări aduc şi probleme de sănătate. Organismul are nevoie de două săptămâni pentru a se adapta unor variaţii aşa de mari de temperatură.

La Craiova, în weekend au fost temperaturi de vară. Luni s-a mai răcorit puţin, iar astăzi a fost chiar frig. După o ploaie, la amiază, termometrul abia dacă indica 20 de grade. Răcirea bruscă este resimţită acut în primul rând de copii, bătrâni şi bolnavii cronici.

Schimbările bruşte de vreme influenţează şi vestimentaţia. De la rochii vaporoase şi pantaloni scurţi, craiovenii au scos de la naftalină hainele mai groase.

Probleme grave pot avea, însă, cardiacii. De aceea, specialişii le recomandă să fie foarte atenţi.

“Să nu se suprasolicite în această perioadă, să doarmă suficient, încăperile să fie aerisite. În acelaşi timp, dat fiindcă se vede afară cum este vremea, a plouat şi va ploua în continuare, este vânt, să evite totuşi să iasă pe perioade lungi”, spune Mirela Profir, medic de familie

Meteorologii admit că este un fenomen brusc, pentru care există explicaţii.

"Dacă până acum am avut circulaţii atmosferice din sud-vest, care aduceau mase de aer deosebit de cald peste Oltenia, acum circulaţia este de tip nord-vestic", a precizat Ion Marinică, meteorolog.

Veştile nu sunt bune nici pentru zilele următoare, când temperaturile se vor menţine scăzute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri