Se fac înscrieri în Jandarmerie

Data publicării:
090514 PLASMA JANDARMERIE

Tinerii care vor să urmeze o carieră în Jandarmerie se pot înscrie pentru unul dintre locurile scoase la concurs în instituţiile de învăţământ ale MAI.  

Pentru anul de învăţământ 2014-2015, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate 295 de locuri în instituţiile de învăţământ ale MAI. Mai exact, La Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti au fost repartizate 40 de locuri pentru învăţământul cu frecvenţă dintre care: 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 pentru alte minorităţi. In plus au fost alocate şi 5 locuri pentru învăţământul cu frecvenţă redusă. La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani sunt disponibile 125 de locuri, din care 3 pentru romi şi 2 pentru alte minorităţi. Daca va ganditi sa optati pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş" din Fălticeni trebuie sa stiti ca acolo au fost alocate 125 de locuri, iar La Academia Tehnică Militară Bucureşti, 2 locuri.

Există şi anumite condiţii pe care trebuie să le îndepliniţi dacă aveţi în plan o carieră militară. În primul rând trebuie să aveţi între 18 şi 27 ani, media la purtare în anii de liceu să fie minimum 8, să nu fi fost exmatriculat şi să aveţi diploma de bacalaureat. De asemenea, trebuie să nu aveţi antecedente penale şi să nu fi fost destituit dintr-o funcţie publică. Mai mult, trebuie sa fiti apt din punct de vedere fizic şi psihic. Baieţii trebuie să aiba o înălţime de cel puţin 1.65, iar fetele de 1,60.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri