Se schiază la Rânca, în judeţul Gorj

Data publicării:
281113 ranca

Una dintre pârtiile din staţiunea Rânca va fi funcţională pentru schi până de 1 decembrie. De câteva zile, tunurile de zăpadă au fost puse în funcţiune, după ce în staţiune a nins pentru prima dată, iar zăpada are un strat considerabil. Câţiva turişti au şi probat pârtia, dar nu cu schiurile, ci cu placa.

Turiştii veniţi la Rânca pentru câteva zile au avut surpriza să găsească pârtia de schi din staţiune aproape funcţională, astfel că au fost primii care au testat zăpada şi au practicat unul dintre sporturile de iarnă preferate.

Administratorul pârtiei spune că în următoarele zile se va putea schia foarte bine. Trei tunuri de zăpadă au fost puse în funcţiune pentru acest lucru.

„Încercăm să facem zăpada artificială şi să sperăm că vremea o să ţină cu noi în acest weekend, să putem da drumul la partia de schi”, spune Cosmin Stăncioi, administrator pârtie de schi.

La Rânca, una dintre principalele atracţii este şi cea mai înaltă şosea din ţară, Transalpina. În perioada de iarnă este închisă între Rânca şi Obârşia Lotrului. Turiştii se pot bucura însă de porţiunea pe care se circulă şi de vremea frumoasă care se anunţă în zilele următoare.

„Meteorologii anunţă vreme favorabilă şi noi sperăm în curând să se dea drumul la sezonul de schi. Deci aşteptăm turiştii în staţiunea Rânca”, a declarat Liviu Gherea, Salvamont Gorj.

„Peisajele de la noi sunt mirifice şi turiştii beneficiază şi de zăpadă şi de aer şi de frumuseţe”, a spus Constantin Pănescu, propietar de hotel.

Drumul către staţiune nu este acoperit deocamdată cu zăpadă, astfel că se circulă uşor, dar şoferii trebuie să fie pregătiţi pentru iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri