Secţie ORL din Slatina, modernizată cu bani de la medici

Data publicării:
120914 SECTIE ORL

Medicii de la Spitalul din Slatina s-au săturat să mai aştepte bani de la Guvern pentru modernizarea secţiei ORL. Au format o asociaţie, iar cu banii strânşi din donaţii se gândesc să cumpere aparatură medicală de care este nevoie. Primul pas a fost deja făcut chiar de personal, care a donat 2% din impozitul pe venit.

Sala de consultaţii a secţiei ORL din Spitalul Judeţean Slatina arată şi este dotată ca în anii `80. Medicii care lucrează acolo sunt toţi tineri şi spun că au cunoştinţe despre cum ar trebui să arate o astfel de secţie în prezent. S-au săturat să aştepte bani pentru modernizare şi dotare şi s-au gândit că pot avea chiar ei o iniţiativă. Au format o asociaţie şi au donat 2% din impozitul pe venit. Acum caută sprijin din partea pacienţilor cu dare de mână sau a firmelor din oraş, care să contribuie la ţelul lor.

“A plecat de la dorinţa de a face şi noi ceva, să putem să îmbunătăţim atât condiţiile hoteliere, cât şi baza materială a secţiei, dotarea cu aparatură în beneficiul pacientului şi pentru a avea un loc de muncă în care să ne putem realiza meseria la standarde europene”, a spus Mihaela Dogaru, medic şef secţie ORL.

Pacienţii spun că vor condiţii decente. Nu pot să ignore holurile cu gresia sărită şi saloanele cu mobilier vechi de 30 de ani.

“Ar fi mai bine dacă ar fi renovată şi ne bucurăm că există cineva şi se interesează ca să renoveze şi să ne aducă mai bune condiţii”, spune o femeie.

Ar fi nevoie de aparatură medicală de 30-40 de mii de euro. Un medic chirurg a acceptat să vină din Craiova pentru a deschide şi un compartiment de chirurgie orală şi maxilo-facială în Slatina, însă spune că condiţiile lasă de dorit.

“De aproximativ un an, în cadrul secţiei ORL funcţionează acest compartiment de chirurgie orală şi maxilo-facială. Adresabilitatea este mare de la nivelul întregului judeţ”, a spus Ela Rusoiu, medic chirurg ORL.

Conducerea spitalului spune că banii pentru modernizări au venit cu ţîrîita şi nu au ajuns decât pentru anumite secţii, cele considerate a fi prioritare.

“ORL-ul nu a intrat în primele priorităţi. Au fost investiţii în ceea ce priveşte Unitatea de Primiri Urgenţe, Neonatologie, Pediatrie. ORL-ul nu a intrat în această primă fază”, a precizat Andrei Iordache, managerul Spitalului Judeţean Slatina.

Medicii de la ORL au deschis şi un cont pentru a primi donaţii din parte oricui vrea să contribuie la modernizarea secţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri