Sari la conținut

Shakespeare Corner, inaugurat la Craiova. Cititorii au la dispoziţie 200 de volume

Universitatea din Craiova a inaugurat, în premieră pentru România, primul Shakespeare Corner. Acesta este amenajat în biblioteca Universităţii, într-un mod inedit. 200 de volume donate personal de directorul Institutului Shakespeare din Marea Britanie sunt la dispoziţia cititorilor. 

Inaugurarea Shakespeare Corner din cadrul Bibliotecii Universităţii din Craiova a avut loc în prezenţa lui Michael Dobson, director al Institutului Shakespeare şi profesor de studii shakespeariene la University of Birmingham, din Marea Britanie. Acesta a donat 200 de volume dedicate operelor marelui dramaturg.

Amândouă oraşele au mari spaţii publice dedicate lui Shakespeare. Amândouă au această combinaţie între un teatru fantastic şi o instituţie de învăţământ de nivel înalt şi dorim o continuitate în colaborare”, a spus Michael Dobson, directorul Institutului Shakespeare UK.

Deschiderea Shakespeare Corner a venit ca o consecinţă a tradiţiei organizării Festivalului de teatru din Craiova, printre primele 3 ca amploare din lume. Reprezentanţii Universităţii din Bănie sunt convinşi că volumul de carte va creşte rapid.

“Un eveniment deosebit de important şi mă bucur că acesta se desfăşoară la Craiova. Faptul că Shakespeare Institute a fost interesat de acest eveniment este un lucru deosebit şi avem promisiunea că ne vor ajuta în continuare atât Shakespeare Institute, cât şi British Council din România”, a precizat Mihai Coşoveanu, lector al Universităţii din Craiova.

Shakespeare Corner va fi de mare ajutor şi studenţilor din anul I de la Litere, care au în primul semestru ca obiect de studiu, opera celui mai mare dramaturg din lume.