Şi-au ascuns copiii de frica autorităţilor

Data publicării:
260214 SI-AU ASCUNS COPIII

Şi-au ascuns copiii de frica inspectorilor de la Protecţia Copilului! 20 de familii din Rovinari au fost evacuate din blocul în care stăteau, pentru că nu şi-au plătit datoriile. Acum oamenii stau afară în frig, iar pe lângă ei şi copiii sunt nevoiţi să suporte condiţiile grele de trai. Din această cauză, autorităţile vor să le ia copiii. Disperaţi, părinţii au cerut ajutorul primarului.

Cele 20 de familii au stat ani de zile într-un bloc al primăriei, însă au fost evacuate pentru că nu şi-au plătit utilităţile. Au fost cazate într-un bloc privat, dar acum şi de aici trebuie să plece pentru au facut alte datorii. În aceste condiţii autorităţile spun că nu pot lăsa copiii în sânul familiilor.

La adăpost, bine tot, sunt la căldură, nu e nimic în neregulă cu copii, fac baie.Noi stăm al foc, nu avem ce să facem. Nu putem să îi trimitem la şcoală, că dacă îi trimitem, ni-i ia de acolo”, a spus un localnic.

Mi-am trimis copiii la adapost.

-La şcoală îi mai duceţi sau vă e frică?

-Cum să îi duc la şcoală? Să mi-i ia de acolo?

-De când nu se mai duc la şcoală?

-De vineri”, a povestit o altă localnică.

Autorităţile locale spun că nu au cum să îi ajute pe oameni, decât cu o soluţie temporară.

Încercăm să găsim noi o soluţie pe plan local, am convocat Consiliul Local, cumva să facem rost de nişte saltele, să îi mutăm într-o sală de sport, unde e căldură, pentru o noapte, două.”, a declarat Dorin Filip, primarul din Rovinari.

Între timp, cei de la Protecţia Copilului fac o anchetă pentru a stabilii situaţia fiecărei familii în parte.

În funcţie de ce găsim acum, vom încerca să internăm o parte în centre la noi, o parte, dacă nu ne înţelegem cu familiile respective să mergem în instanţă. Îi aducem într-un fel forţat”, a precizat Dumitru Cotruna - directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj.

Până la sfârşitul acestei săptămâni oamenii vor afla ce se va întampla cu copiii lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri