Sistem inteligent pentru controlul camerei

Data publicării:
121114 SISTEM INTELIGENT

Un proiect realizat de cinci studenţi de la Automatică, numit “Smart Hotel Room”, poate revoluţiona modul în care se face turism. Iar faptul că ideea lor este una remarcabilă o dovedesc medaliile obţinute la diverse saloane de inventică. Cu ajutorul acestui sistem, oaspeţii unităţilor de cazare pot deschide uşa camerei, pot aprinde luminile sau pot regla temperatura ambientală, numai cu ajutorul smartphone-ului.

“Smart Room Hotel” este mult mai mult decât o aplicaţie pentru smartphone. Sistemul conceput de studenţii craioveni presupune un soft, un server care gestionează relaţia dintre utilizator şi mecanismele care comandă uşile, iluminatul, aerul condiţionat şi tot ceea ce face parte din dotările unei camere de hotel.

Pentru utilizator este suficient să deschidă aplicaţia pe smartphone, să-şi facă rezervare, să împacheteze bagajul şi să plece spre hotel.

Aplicaţia, realizată de cinci studenţi de anul II de la Facultatea de Automatică din Craiova, a câştigat locul 3 la Concursul Naţional de Informatică şi Matematică “I'm smart”, la care au participat 20 de echipe din întreaga ţară, dar şi medalia de bronz la un Concurs Internaţional din Shanghai. Tinerii au lucrat două luni la proiect.

A fost destul de complicat, având în vedere că am fost în anul I când am lucrat la proiect şi au fost multe tehnologii cu care noi nu ne-am lovit la facultate”, spune Ionuţ Marian Marcu, student.

“Nu ne-am mai întâlnit cu aşa ceva la facultate şi fiind în primul an când am început, a trebuit să ne adaptăm”, a spus Alexandru Dumitrică, student.

Sistemul poate fi folosit şi în alte domenii, nu numai în hoteluri.

“Am fost rugaţi să face o estimare pentru uşă, pentru că aparent firmele sunt interesate să aibă acces efemer la anumite clădiri”, a spus Ilie Viorel Sorin, profesor Facultatea de Automatică din Craiova.

Implementarea sistemului “Smart Room Hotel” costă 100 euro pe cameră, plus un server de 500 de euro care va comanda toate camerele hotelului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri