Slatina nu are serviciu de ecarisaj. Pe străzile din oraş sunt peste 2.500 de câini comunitari

Data publicării:
CAINI SLATINA

În Slatina, peste 2.500 de câini comunitari se plimbă nestingheriţi pe străzile oraşului. Chiar dacă există o lege care permite strângerea maidanezilor, nu are cine să o aplice, pentru că nu există serviciu de ecarisaj. Autorităţile locale caută de mai bine de o jumătate de an o firmă de ecarisaj, dar toate încercările au eşuat.

Slatina e un oraş cu peste 60.000 de locuitori, în care trăiesc însă şi câteva mii de maidanezi, spre disperarea oamenilor.

Dacă la începutul anului, la urgenţă ajungeau în medie cam 20 de oameni muşcaţi de câini, în ultimele luni numărul lor a crescut.

Primaria Slatina caută de mai bine de jumătate de an o firmă de ecarisaj, după ce a reziliat contractele pe care le avea cu o societate şi un ONG. Şi deşi a organizat două licitaţii în acest timp, nicio firmă n-a convins. Autorităţile locale s-au împotmolit la licitaţia pentru serviciul de ecarisaj.

„Ambii ofertanţi au fost descalificaţi. Unul dintre aceştia a făcut o contestaţie, aşteptăm soluţionarea contestaţiei, iar în paralel lucrăm la reluarea procedurii, caiet de sarcini şi tot ceea ce înseamnă aceasta operaţiune", a spus Mihaela Stana, viceprimar Slatina.

Consilierii locali şi-au dat, săptămâna aceasta, avizul pentru concesionarea serviciului de ecarisaj din Slatina, procedura urmând să demareze anul viitor. Până atunci, primăria continuă să caute o firmă care să accepte un contract de prestări servicii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri