Sari la conținut

Slatina, singurul oraş din ţară cu containere îngropate

Sistemul de colectare a deşeurilor în containere îngropate a fost copiat de către edilul oraşului de la spanioli. Autorităţile spun că în acest fel oamenii scapă nu doar de imaginea urâtă a vechilor ghene de gunoi, dar, mai ales, de mirosul urât emanat de acestea.

„În urma unei vizite în Spania am văzut acest sistem care mi s-a părut destul de eficient şi plus de asta şi economicos. Am luat acum decizia de a introduce şi la noi în Slatina. În momentul de faţă suntem singurul oraş care implementează acest sistem", a declarat Minel Prina, primarul Slatina

Pentru colectarea gunoiului din pubelele îngopate este nevoie de o singură maşină care străbate zilnic cartierele Slatinei şi de un singur angajat, care este si şofer.

„ O maşină poate să deservească 150 de containere pe zi. Sistemul pe care l-am implementat la iniţiativa primăriei Slatina este foarte eficient. Este nevoie doar de un angajat, pe când la vechiul sistem era nevoie de un şofer şi de alţi 3 muncitori necalificaţi", a spus Maria Nicolae, director Salubritate.

„Este uşor de folosit. E nevoie doar de joistic pe care îl dau ori în faţă, ori în spate. Trebuie să fiu atent doar la cum se prinde containerul, restul face maşina.", a povestit şoferul.

Sistemul este apreciat şi de slătineni.