Sari la conținut

Spital cu numele, grotă ca aspect. Holurile Spitalului Judeţean din Slatina, nerenovate de 40 de ani

Holuri care arată deplorabil, nerenovate din anii 70, pereţi plini de mucegai şi găuri, tavane crăpate. Aşa arată Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, care pare mai degrabă un sanatoriu vechi. Asta în condiţiile în care, privit din afară, spitalul este impunător şi curat. Pacienţii se plâng de condiţiilor mizere şi se tem pentru sănătatea lor, în timp de autorităţile locale promit că anul acesta încep renovarea secţiilor vechi.  

Afară-i vopsit gardul şi-năuntru leopardul. Zicala se potriveşte perfect Spitalului Judeţean din Slatina, care de afară pare curat şi modern, dar, de cum faci primii paşi înăuntru, te loveşti de imagini şi mirosuri demne de lumea a treia.

Conducerea spitalului şi autorităţile locale promit reabilitarea corpului central în care nu s-a mai investit niciun ban de mai bine de 40 de ani.

"Se vor reabilita spaţiile şi saloanele precum şi dotare cu aparatură. Din partea ordonatorului de credite am găsit o deschidere şi un sprijin şi urmează să primim o finanţare şi din partea lor. De asemenea contăm şi pe ajutorul de la Ministerul Sănătăţii.", a declarat Cristi Pătru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Doar bucătăria spitalului şi Secţia de Primiri Urgenţe au fost modernizate până acum.

Anul trecut, la Spitalul Judeţean din Slatina s-a deschis o unitate de primiri urgenţe nouă, care a costat 9 milioane de lei.