Spitalul CFR din Craiova, la un pas de faliment

Data publicării:
110414 SPITAL CFR

Situaţie dramatică la Spitalul CFR din Craiova. Medicii spun că sunt nevoiţi să folosească aparatură veche de peste 35 de ani, care pune în pericol atât sănătatea pacienţilor, cât şi actul medical. Iar ca să facă economii la buget, cadrele au recurs la concedii fără plată.

Spitalul Căi Ferate Craiova este în prezent la limita supravieţuirii. Conducerea unităţii spune că bugetul lunar abia ajunge pentru plata salariilor celor 200 de angajaţi, iar de investiţii în aparatură nici nu poate fi vorba. Ultima achiziţie de acest gen a fost făcută în anul 1985. Mai mult, doctorii spun că echipamentele medicale pun în pericol sănătatea pacienţilor.

„Este nevoie urgent de o linie de laparoscopie. Avem şase chirurgi cu calificare în chirurgie laparoscopică şi nu mai avem decât o singură trusă de laparoscopie la care foarte multe componente au defecţiuni şi trebuie aproape zilnic remediate”, a spus Dan Mogoş, şeful Secţiei de Chirurgie.

Şi asta nu ar fi singura problemă cu care se confruntă cadrele medicale. Au acceptat până şi concediu fără plată, numai să mai reducă din cheltuieli.

La Spitalul CFR din Craiova lipsesc şi foarte multe categorii de medicamente. Aşa că bolnavii sunt nevoiţi să le cumpere din propriul buzunar.

Conducerea Spitalului CFR Craiova susţine că veniturile au scăzut foarte mult şi datorită faptului că tot mai puţini pacienţi apelează la serviciile medicilor de aici.

„Veniturile proprii pe care noi le facem sunt în scădere, datorită faptului că foarte mulţi din Craiova au crezut că noi ne desfiinţăm”, a spus Gabriel Mogoş, manager Spitalul CFR Craiova.

Singurele venituri ale spitalului sunt din contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar şi din analizele şi investigaţiile pe care le fac pacienţilor. În plus, tot din lipsa fondurilor, spitalul a adunat datorii la utilităţi de 200.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri