Sportul, promovat de studenţii din Craiova

Data publicării:
181113 SPORT STUD

Studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova au pledat astăzi pentru mişcare, o alimentaţie sănătoasă şi mai ales pentru renunţarea la fumat. Totul în cadrul unei acţiuni care a fost organizată în mijlocul oamenilor, în centrul Craiovei.  

Unul din zece copii are greutatea unui adult şi asta clasează România pe locul trei în Europa la capitolul obezitate infantilă. Statisticile sunt îngrijorătoare, iar promovarea mişcării este primordială.

"Din primele semne reiese că totuşi craiovenii sunt un pic leneşi. Acum, că avem şi Sala Polivalentă şi sportivi care pot fi embleme şi idoli pentru tinerii noştri, eu sunt convinsă şi sper că acest lucru va influenţa şi mişcarea sportivă din Craiova", a spus Germina Cosma, organizator.

25% dintre români sunt obezi, iar 50 % au probleme cu kilogramele în plus. Un pachet de ţigări în minus şi o oră de mişcare în plus ar fi un început. La asta s-au gândit şi studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Să transforme sportul într-un mod sănătos de viaţă.

"Sportul este cel mai important, este asemănător cu hrana, apa şi viaţa pentru un om. Prin sport se rezumă tot. Prin acţiunea de astăzi încercăm să atragem toată populaţia Craiovei, în special tinerii, să facă sport zilnic", spune Bogdan Dumitrescu, preşedintele Asociaţiei Studenţilor EFS Craiova.

Obezitatea contribuie la reducerea cu până la nouă ani a speranţei de viaţă şi poate duce la apariţia unor boli foarte grave, precum diabetul de tipul II, maladiile cardiovasculare şi unele tipuri de cancer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri