Stradă în reabilitare, firme aproape de faliment

Data publicării:
171014 STRADA

Pierderi mari, afaceri închise şi firme în pragul falimentului. Totul din cauza lucrărilor de reabilitare a unei străzi de la marginea Craiovei. Strada este de opt luni în reabilitare, deşi autorităţile promiteau că lucrările nu vor dura mai mult de două luni. 800 de oameni care lucrează la firmele din zonă îşi pot pierde locurile de muncă.

Ultimul termen de finalizare a tronsonului de 1.300 de metri de pe strada Râului este 20 octombrie 2014. Având în vedere ritmul lucrărilor, nici de data aceasta nu va fi respectat. Lucrarea a trecut de la o firmă la alta, iar finalizarea pare imposibilă, spre disperarea celor care tranzitează aceasta zonă.

La firmele din zonă lucrează aproximativ 800 de angajaţi. Patronii spun că dacă îşi vor închide porţile, oamenii vor rămâne fără un loc de muncă.

“Activitatea de service a scăzut cu 50%. Societăţile comerciale cu care aveam contracte de service nu mai vor să intre pe stradă, deoarece au avut ceva probleme. Unii dintre ei au spart o baie de ulei, alţii au îndoit un prag şi ni s-a spus: Încercăm să venim cu maşina la reparat, dar mai mult o fărâmăm”, spune Dan Fronie, şef service.

Reprezentanţii Primăriei spun că lucrarea a fost una complexă din cauza infiltraţiilor din sol şi a angrenat mai multe firme de construcţii, dar şi Compania de Apă Oltenia. În plus, ei spun că lucrurile s-au mişcat greu şi pentru că patronii firmelor din zonă nu au vrut ca strada să fie blocată total.

“Se făcea o astfaltare pe un bulevard unde nu existau utilităţi. Am preferat să întârziem, am preferat să facem aceste lungiri de termene, pentru ca atunci când astfaltul se va turna, nimeni să nu mai aibă motiv să-l spargă”, a precizat Mihail Genoiu, viceprimar Craiova.

Reprezantanţii primăriei spun că au obţinut promisiuni scrise de la constructori că lucrarea va fi finalizată la începutul lunii noiembrie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri