Sari la conținut

Ştranduri pentru animalele de la Grădina Zoologică din Craiova

Animalele de la Grădina Zoologică din Craiova au parte de răsfăţ în această perioadă călduroasă. Necuvântătoarele se răcoresc în mini ştrandurile amenajate în aproape fiecare dintre cuştile animalelor. În timp ce autorităţile şi craiovenii care vizitează Grădina Zoologică spun că este o idee bună, reprezentanţii ONG-urilor pentru Protecţia Animalelor spun că este o investiţie făcută prost.

Grădina Zoologică din Craiova a intrat anul trecut într-un amplu proces de modernizare, iar valoarea investiţiei s-a ridicat la suma de 30 de miliarde de lei. Cuştile şi aleile de acces au fost refăcute în totalitate iar animalele au ştranduri unde să se răcorească.

Reprezentanţii locali, cei care se ocupă de administrarea Grădinii Zoologice, spun că au făcut aceste investiţii tocmai pentru confortul animalelor atunci când temperaturile cresc în termometre.

Craiovenii sunt încântaţi de schimbările făcute şi spun că animalele au parte în acest moment de condiţii mai bune decât cele pe care le aveau înainte de reabilitare.

Nu de aceeaşi părere sunt însă, reprezentanţii unei organizaţii pentru protecţia animalelor.

Grădina Zoologică din Craiova a fost inaugurată în anul 1906 şi este una dintre cele mai vechi Grădini Zoologice din ţară. Până anul trecut a funcţionat fără autorizaţie.

Pe aceeași temă