Străzi ca după bombardament, în Craiova. Şoferii fac slalom printre gropile apărute în asfalt

Data publicării:
STRAZI

Iarna care a trecut a lăsat străzile din Craiova ca după bombardament. Dacă în centru, marile bulevarde nu par să fi suferit din pricina zăpezii şi a ploilor, la periferie e un coşmar. Gropile sunt suficient de adânci încât să loveşti maşina. Nici pe aleile din cartiere situaţia nu e mai grozavă. Autorităţile se gândesc să reabiliteze străzile afectate.

Calea Râului este o arteră amenajată ca ruta ocolitoare pentru tirurile care traversează oraşul de la nord la sud. Şoferii nici nu-şi mai aduc aminte când au circulat ultima oară în condiţii normale pe această stradă.

Şi străzile din cartiere sunt ciuruite şi ascund capcane pentru şoferi. Nici aici oamenii nu-şi aduc aminte de străzi proaspat asfaltate.

Eu sunt aici de 23 de ani şi niciodată nu s-a asfaltat. S-au făcut numai plombe", spune un bărbat.

Starea străzilor din Craiova e o problema şi pentru autorităţi. Au în plan reabilitarea lor cu fonduri europene, dar şi cu bani de la bugetul local. Dar va dura cel puţin încă 2-3 ani.

Suntem în licitaţii pentru acordul cadru de drumuri, asta însemnând reparaţia străzilor, dar de asemenea am mai scos un acord cadru pentru 140 de străzi care sunt de pământ la ora actuală sau de piatră şi care urmează să fie modernizate”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Investiţia pentru reabilitarea străzilor din Craiova este foarte mare, după cum recunoaşte şi municipalitatea. Peste 50 de milioane de euro, dintre care contribuţia Primăriei este de 35 de milioane de euro, iar restul, fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri