Sari la conținut

Studenţii şi profesorii universitari, solidari cu Franţa

Ei au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor din Paris

Gest de solidaritate față de poporul francez. Peste 200 de studenți ai Universității din Craiova au ținut astăzi, un moment de reculegere și au scris mesaje de încurajare pentru Franța, popor care a pierdut aproximativ 130 de oameni în urma unor atentate teroriste, la sfârşitul săptămânii trecute. Inițiativa de astăzi a aparţinut conducerii Universității, care are în structură și un liceu internațional cu predare în limba franceză.

 Cei peste 200 de studenţi adunaţi la intrarea în Universitatea din Craiova au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor atentatelor din Paris. Apoi, au fost îndrumați să scrie un mesaj de încurajare pe panourile amenajate special de Universitate. Printre cei care au lăsat un mesaj de solidaritate se numără și Claire Gobaille, lector francez în cadrul Universității din Craiova.

 „Am ţinut un moment de reculegere, am scris gândurile noastre, solidaritatea noastră pentru francezi şi victimele atentatelor din Paris şi familiile lor”, a precizatClaire Gobaille, lector universitar.

 „Pentru noi, Franţa, Parisul, limba franceză, valorile franceze sunt foarte aproape şi, de aceea, duntem solidari cu victimele terorismului, cu victimele atacurilor inumane care au avut loc pe 13 noiembrie”, a declarat Cristiana Teodorescu, prorector la Universitatea din Craiova.

 Cadrele didactice, studenții şi trecatorii au depus flori şi lumânări în memoria victimelor atentatelor de la Paris, în urma cărora 130 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar aporoape 400 de oameni au fost răniţi.

Pe aceeași temă