Studenţii străini au cântat colinde în limba română, la Craiova 

Data publicării:
061213 COLINDE

Cum sună “Florile Dalbe” sau “Moş Crăciun cu plete dalbe” în interpretarea unor studenţi din Zimbabwe, Nigeria sau Guineea? Ei bine, aproape ca în română. Mai mulţi studenţi străini de la Universitatea din Craiova care învaţă limba noastră au vrut să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă şi au organizat un spectacol de colinde. Evenimentul a avut loc în această dimineaţă în holul Universităţii din Craiova, lângă bradul de Crăciun.  

Mai mulţi tineri din Zimbabwe, Nigeria, Guineea sau Maroc au vrut să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă din România şi au organizat un spectacol de colinde. Profesorii de la Universitatea din Craiova au vrut ca la acest eveniment să participe toţi studenţii, indiferent dacă sunt români sau nu.

Celebrele cântece "Moş Crăciun" sau "Florile Dalbe" au sunat puţin diferit în interpretarea studenţilor străini. Mai ales că aceştia încă pronunţă cu dificultate litere precum “Δ, “Ş”sau “Ţ”. Chiar şi aşa tinerii care învaţă româna la Universitatea din Craiova au vrut să demonstreze că au talent şi pot să cânte în limba lui Eminsescu.

Studenţii străini s-au pregătit câteva zile pentru a învăţa colindele în limba română.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri