Studenţii străini sunt interesaţi de cursurile de vară organizate în Craiova

Data publicării:
240713 scoala vara

Studenţii străini de la Universitatea din Craiova vor să ne înveţe limba. 23 dintre ei au obţinut deja burse. Timp de trei săptămâni, ei vor participa la cursuri de limbă şi civilizaţie română.  

Spre mulţumirea profesorilor români, studenţii străini au fost receptivi la fiecare oră de curs. Proiectul îi aduce mai aproape de ţara noastră şi îi ajută să descopere mai multe despre regiune. Universitatea din Craiova are cei mai mulţi studenţi străini implicaţi în programul Şcoala de Vara "Constantin Brâncuşi".

"Pentru mine a fost o surpriză să văd că vorbesc atât de bine limba română", a declarat Nicoleta Ştefan, profesor de limba română

"Am fost prima universitate care a răspuns prezent la apelul Ministerul Educaţiei Naţionale din luna februarie, pentru organizarea acestor cursuri de vară. Au conferit 25 de burse, actualmente sunt 23 de studenţi, doi din motive obiecte nu s-au putut prezenta", a spus Anca Păunescu, directorul Şcolii de Vară.

De asemenea, studenţii veniţi din Germania, Franta, Cehia, Slovacia sau Belgia vor putea viziona filme românești cu subtitrare în limba engleză şi vor putea urmări filme istorice în sala American Corner a Bibliotecii Judeţene "Alexandru şi Aristia Aman", instituţie parteneră în proiect.

"Îi poate ajuta pe studenţii străni să descopere cât mai multe lucruri despre limba română, despre obiceiuri, tradiţii, despre cultura noastră, aşa că sunt aşteptaţi studenţii în fiecare zi la Biblioteca Judeţeană", a precizat Mădălina Florescu, purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Aman

Şcoala de Vară "Constantin Brâncuşi" se va încheia pe 10 august cu o excursie la Rânca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri