Studenţii Universităţii din Craiova, din nou la cursuri

Data publicării:
011013 an universitar

Studenţii Universităţii din Craiova se întorc de astăzi la cursuri. A fost deschiderea anului universitar marcată printr-un concert inedit al Filmarmonicii Oltenia. Cei mai emoţionaţi au fost studenţii din primii ani de studiu, care au ascultat în Sala Albastră a Universităţii discursurile conducerii instituţiei de învăţământ.

Valentina Neţoiu are 19 ani şi este studentă în anul I la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative. După ce a absolvit cu brio un prestigios liceu craiovean, Valentina a ales să susţină examen de admitere la specializarea Ştiinţe Juridice. A învăţat mult şi a obţinut cea mai mare medie din acest an. Plină de entuziasm, Valentina a păşit astăzi pentru prima dată la facultate.

„Sper ca această facultate să ne dezvolte, oarecum, nivelul nostru cultural, să nu mai gândim ca nişte copii, să devenim din ce în ce mai maturi", a spus tânăra.

Pentru că a avut cea mai mare medie la examenul de admitere, Valentina a fost invitată să spună câteva cuvinte în faţa studenţilor şi profesorilor, la deschiderea noului an universitar.

În acest moment, Universitatea din Craiova are aproximativ 20.000 de studenţi şi masteranzi. Mesajul pe care l-au primit de la conducerea universităţii, de la autorităţi şi de la colaboratori a fost să aibă încredere în învăţământul superior craiovean.

„Universitatea din Craiova pilotează trei proiecte ale Agenţiei Universitare a Francofoniei pentru 17 ţări central şi est europene", a precizat Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.

"Ne dorim să continuăm aceste programe de internship şi cu alte facultăţi, dacă este posibil. De asemenea, dorim să extindem aceste programe de internship şi pentru studenţii din anii terminali", a spus Marina Babară, reprezentant Ford România.

Cu ocazia deschiderii noului an universitar, Filarmonica Oltenia a susţinut un recital în holul central al Universităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri