Sari la conținut

Suspiciuni de turism electoral. Lista suplimentară "bate" lista permanentă  

Un sat din sudul judeţului Mehedinţi a fost ieri pol al turismului. Sute de oameni au votat pe listele suplimentare de la cele două secţii de vot din apropierea punctului de trecere a frontierei Porțile de Fier II.

În faţa secţiei de votare din satul Ostrovu Mare din judeţul Mehedinţi a fost agitaţie mare. Maşini cu numere de Bihor, Gorj, dar și de Mehedinţi au fost parcare aproape toată ziua în faţa secţiei. Pe listele suplimentare votaseră până la prânz aproximativ 100 de persoane.

La cealaltă secţie din apropierea punctului de trecere a frontierei Porţile de Fier II au fost şi mai mulţi votanţi pe listele suplimentare.

Până la ora 13:00, prin punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier II au trecut doar 64 de persoane, în timp ce pe listele suplimentare de la cele două secţii de votare din apropierea graniţei au votat aproape 300 de oameni.

Şi la primul tur de scrutin la Gogoşu, turiştii au bătut ca număr populaţia comunei. Doar la o secţie atunci au votat 199 pe liste suplimentare faţă de cei 51 localnici.