Sute de credicioşi s-au rugat la icoana făcătoare de minuni de la Catedrala “Madona Dudu” din Craiova

Data publicării:
150813 ICOANA

Sute de credicioşi s-au închinat, astăzi, la icoana făcătoare de minuni din Catedrala “Madona Dudu” din Craiova. Credicioşii au aşteptat la coadă, pentru a se ruga la icoana despre care se spune că vindecă boli.

Icoana, care ar fi fost pictată de Sfântul Apostol Luca, se află în lăcaşul sfânt din Craiova de sute de ani. Nici asaltul turcilor, de la începutului secolului al XIX-lea, nu a afectat-o. Deşi biserica a fost distrusă de un incendiu, icoana, ca printr-o minune, nu a fost atinsă de flăcări. De-a lungul timpului şi-a căpătat renumele de icoană făcătoare de minuni.

Am venit să ne rugăm la icoana făcătoare de minuni, să ne dea sănătate”, spune o femeie care a participat la slujba oficiată la Catedrala „Madona Dudu”.

La un moment dat, cineva ar fi găsit-o într-un dud, aici, în curtea bisericii, în curtea vechiului aşezământ şi ducându-se în târg, să o vândă, icoana a dispărut, în mod miraculor, din căruţa în care o adăpostise. Întorcându-se din nou, aici, a găsit-o din nou la dud ”, spune Ioniţă Apostolache, preot

Credincioşii spun că, la un moment dat, ar fi curs şi lacrimi din ochii Sfintei Maria, iar un alt lucru mistic ar fi faptul că icoana nu a putut fi mutată niciodată din acel loc. La Catedrala “Madona Dudu” vin oameni din toată ţara, pentru a se ruga, dar şi români stabiliţi în afara graniţelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri