Sari la conținut

Ţările Uniunii Europene, pictate pe un zid

Craiova este primul oraş din Uniunea Europeană care are un zid al Europei. Doi tineri studenţi au realizat 28 de picturi care reprezintă ţările Uniunii Europene. Picturile au fost realizate pe un gard din centrul oraşului şi prezintă portul popular şi locuri reprezentative din ţările respective.

Ionuţ şi Andrei sunt studenţi în anul III la Facultatea de Teologie din Craiova, secția de Artă Sacră. În doar 20 de zile, tinerii au realizat pe un gard din centrul oraşului 28 de picturi, care să reprezintele toate tările membre ale Uniunii Europene.

Au folosit pensule, culori şi spray-uri grafitii, iar în imagini au încercat să surprindă specificul fiecărei țări.

“De acolo am plecat, că cel mai bine ar trebui să prezentăm tradiţiile şi portul, ce au ei cel mai reprezentantiv ca şi popor”, a spus Emilia Burlan, profesor îndrumător.

Proiectul a pornit de la ideile celor doi tineri, iar Primăria Craiova i-a sprijinit cu materiale pentru a realiza lucrările.

“Proiectul nu este finalizat. Tinerii pictori au terminat partea lor, acum urmează ca noi, asociaţia, să montăm sub fiecare imagine a fiecărei ţări câte o plăcuţă cu ţara respectivă, pentru ca oamenii să şi ştie ce văd”, a spus Vlad Drăgulescu, președintele Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană 2021.

Cei doi tineri sunt la a doua operă de artă realizată pe domeniul public. La începutul verii au personalizat mai multe treceri de pietoni din Craiova, într-un stil amuzant.