Topul Firmelor din Dolj, la a XX-a ediţie

Data publicării:
211113 top firme

A fost un an sărac pentru mediul de afaceri din judeţul Dolj, dacă ne luăm după topul firmelor întocmit de Camera de Comerţ şi Industrie. Anul acesta doar 740 de companii s-au calificat pentru a face parte din clasamanet. Cu jumătate mai puţin faţă de anul trecut. Firmele fruntaşe însă au fost premiate în această seară.

Evenimentul a strâns la un loc şefii celor mai profitabile companii din judeţ, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale. Spre deosebire de anii trecuţi, s-au decernat premii şi pentru longevitate. Astfel, cinci companii din Dolj au primit trofee pentru că sunt în top pentru al 15-lea an consecutiv.

Organizatorii susţin că numărul firmelor care se califică în acest top scade de la an la an.

„700 de companii din cele 17.000 active la nivel de judeţ au reuşit totuşi să aibă performanţe bune”, a spus Cristian Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Dolj

Printre criteriile utilizate la elaborarea Topului judeţean al firmelor se numără cifra de afaceri netă, profitul şi eficienţa utilizării resurselor umane. Pe primul loc al clasamentului s-au aflat 304 firme, care au realizat o cifră de afaceri de peste 5 miliarde de lei, având peste 28.500 de angajaţi.

Într-o perioadă în care raportul din trei în trei luni a venit cu o cifră care mă îngrozeşte, sunt din nou 20.000 şi ceva de şomeri care sunt în judeţul nostru, nu e chiar bine. Firmele merg din ce în ce mai greu, nu reuşesc să facă profit”, a spus Marius Deca, prefectul judeţului Dolj.

Topul Firmelor, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, se află la a XX-a ediţie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri