Trafic de coşmar pe DJ 703 C, în judeţul Olt

Data publicării:
051113 drum judetean

Se circulă infernal pe DJ 703 C care străbate oraşul Scorniceşti şi leagă alte 20 de localităţi din Olt. Drumul este plin de gropi, iar şoferii spun că şi-au reparat maşinile de mai multe ori, după ce au trecut pe acolo. Totul din cauza unei lucrări la reţeaua de canalizare începută în urmă cu doi ani şi abandonată între timp.

Şoferii care tranzitează zona sunt disperaţi. În ultimii doi ani, de când drumul a început să se degradeze, au fost nevoiţi să-şi ducă maşinile la service de mai multe ori.

Coşmarul şoferilor a început în urmă cu doi ani. Atunci, autorităţile locale au demarat o investiţie pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare în Scorniceşti. Numai că lucrările au fost abandonate de executant. De atunci, a fost afectează grav circulaţia rutieră, mai ales că pe mijlocul drumului judeţean sunt şanţuri pe o porţiune de doi kilometri.

„Siuaţia drumului este critică, starea este jalnică. Avem lucrările începute din aproximativ 2009 de către Compania de Apă Olt şi au fost abandonate în urmă cu aproximativ doi ani. Pe parcurs, drumul s-a deteriorat, nu mai putem circula. Am făcut adrese nenumărate atât la Compania de Apă, cât şi la Consiliul Judeţean, la Prefectura Olt, la Ministerul Mediului", a spus Cătălin Davidescu, primar Scorniceşti.

Conducerea Companiei de Apă Olt susţine că problema va fi remediată, pentru că luna viitoare va fi organizată o nouă licitaţie, iar lucrările vor fi reluate.

S-a întârziat scoaterea la licitaţie a lucrărilor care au rămas de efectuat din cauza contestaţiei depusă de către Tehnologica, la rezilierea contractului au urmat etapele cunoscute: Judecătorie, Curtea de Apel ş.a.m.d. A trecut un an. În prezent s-a scos la licitaţie ce a mai rămas de executat, iar licitaţia va fi organizată pe data de 10 decembrie", a precizat Dan Nedelea, responsabil Compania de Apă Olt

Investiţia pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în Scorniceşti trebuia finalizată potrivit termenului iniţial în luna mai 2012. Nici până acum însă lucrările nu au fost terminate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri