Trei foşti angajaţi ai Ocolului Silvic Turceni, reţinuţi pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals

Data publicării:
231013 delapidare gorj

Au ajuns pe mâna anchetatorilor, chiar şi după pensionare. Trei foşti angajaţi ai Ocolului Silvic Turceni din Gorj au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Potrivit anchetatorilor, timp de nouă ani, doi casieri şi o contabilă şi-au rotunjit ilegal veniturile cu 1.100.000 de lei. Acum sunt în faţa magistraţilor, care urmează să stabilească dacă vor primi mandate pentru 29 de zile.

La scurt timp după ce contabila şefă a ieşit la pensie, s-au făcut verificări şi au fost descoperite mai multe documente suspecte. Imediat, poliţiştii au intrat pe fir.

În perioada 2002 - mai 2011, în calitate de contabil şef, respectiv casieri ai Ocolului Silvic Turceni, prin întocmirea de dispoziţii de plată, documentele contabile primare în fals şi falsificarea ordinelor de plată au efectuat plăţi ilegale din casieria Ocolului Sivlic Turceni”, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Au aflat că au fost descoperiţi într-un moment în care se aşteptau mai puţin. De doi ani, ei nu mai lucrea la Ocolul Silvic, timp în care oamenii legii au pus cap la cap probe împotriva lor.

Pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals riscă să stea în spatele gratiilor până la 15 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri