Trei mii de mineri vor fi trimişi în somaj tehnic. Conducerea CEO a luat această decizie din cauza vânzărilor slabe de energie

Data publicării:
CEO SIGLA-2

Aproape trei mii de mineri ai Complexului Energetic Oltenia vor intra în somaj tehnic, în perioada următoare. Conducerea companiei a decis să ia această măsură pentru că nu mai reuşeşte să vândă cărbunele.  

Deocamdată s-a stabilit ca minerii să nu vină la serviciu, în perioada 6-10 iulie. Reprezentanţii Complexului Energetic spun că în prezent există un surplus de materie primă, iar vânzările merg foarte prost. În perioada în care vor sta acasă, minerii vor primi 75% din salariu. Decizia vine în contextul în care CEO a reziliat, recent, contractul de livrare de cărbune cu firma din Constanţa care vindea mai departe lignitul vecinilor sârbi.

Din cantitatea menţionată în contract, de 1,2 milioane de tone de cărbune, a fost transportată doar o treime, mai precis 400 de mii de tone. Şi asta pentru că sârbii nu s-au mai arătat interesaţi de contract, susţineau reprezentanţii companiei energetice din Gorj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri