Tumbling Bones, pe scena Teatrului Naţional din Caracal

Data publicării:
071114 CONCERT

Patru voci extraordinare, instrumente acustice şi paşi de step. Asta a însemnat concertul de muzică bluegrass susţinut de trupa americană Tumbling Bones, pe scena Teatrului Naţional din Caracal.   

Concertul de la Teatrul Naţional „Ştefan Iordache" a fost primul din cadrul turneului care aduce Tumbling Bones în România, la Caracal, Bucureşti şi Brăila.

“Ambasada americană şi-a dorit ca şi de data aceasta, prin programul American Music Abroad, să aducă această trupă în urma unei selecţii, am înţeles, pe care au susţinut-o în Statele Unite”, a spus Florin Teodorescu, directorul Teatrului Naţional din Caracal.

O surpriză plăcută pentru americanii prezenţi în sală, angajaţi ai Bazei Militare de la Deveselu.

Cei patru tineri americani propun deopotrivă compoziţii proprii şi piese tradiţionale, inspirate din muzica bluegrass. O combinaţie de ritmuri britanice, cu influenţe afro-americane şi elemente de jazz şi country.

“Ca trupă, ceea ce aducem diferit este varietatea de stiluri şi genuri muzicale. Ca să fie mai uşor de înţeles, spunem că este bluegrass sau folk, dar aducem şi multe influenţe din rock'n roll şi ne compunem singuri muzica”, a spus Kyle Morgan, membru al trupei Tumbling Bones.

“Sper că publicul va trăi o experienţă nouă. Până acum, eu am experimentat, astfel, multe lucruri noi. Este vorba despre experienţa unui schimb cultural. Mai sper ca oamenii să vadă asemănările dintre muzica românească şi cea americană. Sunt multe ritmuri şi melodii tradiţionale româneşti care nu sunt foarte diferite de cele din America”, a precizat Jake Hoffman, membru al trupei Tumbling Bones.

Aşa se face că nu doar americanii au gustat concertul, ci şi publicul român. Mai ales că Tumbling Bones le-a pregătit şi o surpriză.

Spectacolul oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi Departamentul de Stat din Washington se înscrie în Turneul American Music Abroad, care va continua în alte trei ţări din zona Mării Negre: Bulgaria, Georgia şi Ucraina.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri