Sari la conținut

Turişti mai puţini pe Transalpina. Poliţia a închis un tronson de şosea, din cauza riscului de accidente

Închiderea celei mai înalte şosele din România, Transalpina, aduce probleme turismul din regiune. Primarii din Vâlcea şi Gorj se plâng că odată cu închiderea circulaţiei, turiştii nu vor mai fi interesaţi să caute cazare în zonele lor. Drumul a fost închis din cauza lipsei semnalizării lucrărilor de reabilitare.

Tronsonul de 30 km a fost închis de Poliţie, pentru că nu există parapete de protecţie, rigole şi marcaje rutiere. Drumul este finalizat în proporţie de 85 la sută şi oficial este un şantier. Societatea care s-a ocupat de modernizare a intrat în insolvenţă anul trecut, iar lucrările au fost abandonate. Acum, turiştii fac cale întoarsă când ajung la Rânca.

“Am facut 2.400 de km ca să văd peisajele frumoase din România, dar din păcate nu ştiu ce se întâmplă cu Transalpina. Se pare este închis”, a spus un turist.

Primarii din nordul Olteniei sunt la fel de nemultumiţi de închiderea şoselei pentru că turismul are de suferit. Vizitatorii îşi găseau cazare în localităţile din zonă şi de acolo plecau să exploreze Transalpina.

“M-am întâlnit cu mulţi proprietari care spuneau că au fost turişti care şi-au anulat rezervările. Erau rezervări făcute din luna februarie şi acum şi-au anulat rezervările datorită acestui anunţ, că Transalpina este închisă”, a spus Ilie Fărtat, primar Horezu.

De pe urma închiderii tronsonului au de suferit şi comunităţile din apropiere.

“Nefinalizarea Transalpinei înseamnă pierderi sau mai degrabă necâştiguri pentru turismul vâlcean şi pentru economia judeţul Vâlcea, în general”, a spus Bogdan Pistol, vicepreşedinte CJ Vâlcea.

Până acum, Guvernul nu a găsit o soluţie pentru a redeschide circulaţia.