Ucigaşul lui Luchian Mihalea rămâne închis. Tribunalul Mehedinţi a decis doar reducerea pedepsei complementare

Data publicării:
060214 LUCHIAN

Bărbatul care l-a ucis, în 1993, pe Ioan Luchian Mihalea, fondatorul grupurilor Song şi Minisong, rămâne în arest. Tribunalul Mehedinţi a decis astăzi doar reducerea pedepsei complementare, cea în care îi sunt interzise anumite drepturi.  

Ionel Păun a fost condamnat la închisoarea pe viaţă şi a executat 20 de ani din pedeapsă. Conform legii penale a avut posibilitatea de a solicita reviziuirea senţintei. Cererea a fost judecată la Tribunalul Mehedinţi, însă magistraţii au decis să nu-l elibereze. I-au micşorat doar pedeapsa complementară de a fi ales şi de a fi curator sau tutore, de la 10 ani la 5 ani.

“Tribunalul Mehedinţi a admis sesizarea comisiei din cadrul Penitenciarului Turnu Severin. Pe cale de consecinţă a redus durata pedepsei complementare de la 10 ani la 5 ani. Pedeapsa principală, detenţiunea pe viaţă, a rămas neschimbată”, a spus Cosmin Sima, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi.

El şi-a încercat norocul şi ieri, la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, când a vrut să obţină eliberarea în baza noului Cod Penal. Cererea i-a fost însă respinsă.

„A fost respinsă cererea de eliberare condiţionată formulată, fixându-se un termen pentru reiterare de un an de la data rămânerii definitive a hotărârii. Acum, eu aş vrea să fac o menţiune, hotărârea Judecătoriei nu este definitivă, ea poate fi atacată cu contestaţie de către petentul condamnat, în termen de 3 zile de la data comunicării. Deci, la acest moment, el este în termenul de a declara contestaţia”, a precizat Ionuţ Mudava, vicepreşedinte Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Ioan Luchian Mihalea, fondator al grupurilor Song şi Minisong, a fost ucis în anul 1993, la vârsta de 42 de ani. Artistul fusese atacat în holul locuinţei cu un obiect contondent, apoi a fost strangulat cu două cabluri găsite în apartament. Ionel Păun a acţionat împreună cu un alt bărbat. Amândoi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri