Sari la conținut

Ultimul meci pe „Ion Oblemenco”. Suporterii au plecat cu suveniruri de la stadion

Meciul dintre CS Universitatea Craiova şi Steaua Bucureşti a fost ultimul găzduit de stadionul „Ion Oblemenco”, fost Central. Inaugurată în urmă cu 47 de ani, în octombrie 1967, bătrâna arenă, care a fost gazdă a mii de fotbalişti şi milioane de suporteri, va fi demolată până în primăvara anului viitor. Aproximativ 25.000 de suporteri au ţinut să fie prezenţi la ultimul joc, iar mulţi dintre ei au plecat acasă cu câte o amintire.

Final de poveste pentru stadionul „Ion Oblemenco". Meciul oltenilor cu Steaua a fost ultimul disputat pe legendara arenă din Bănie, inaugurată în 1967. Neînvinşi în ultimele 12 confruntări oficiale, alb-albaştrii nu au reuşit să se despartă cu o nouă victorie de Centralul care urmează să fie demolat. Fanii au luat cu asalt tribunele, au creat o atmosferă de sărbătoare şi nu au ezitat să îşi ia acasă câte un suvenir. Scaunele arenei au fost la mare căutare.

Patru titluri au fost câştigate de Universitatea pe cel mai mare stadion din Craiova. În 1983, oltenii au fost la un pas de calificarea în finala Cupei Uefa, dar Benfica Lisabona le-a stricat calculele după două rezultate de egalitate: 0 - 0 şi 1 - 1. În locul actualei arene se va construi una nouă, cu o capacitate de peste 30.000 de locuri.