Sari la conținut

Un dezvoltator din China va ridica un cartier în Craiova, pe terenul unei foste unităţi militare. Transferul terenului către primărie a fost aprobat

Peste 1.500 de locuinţe noi vor fi construite la Craiova. Un dezvoltator chinez va ridica un cartier pe terenul fostei unităţi militare de pe strada Caracal. Ministerul Apărării a aprobat deja transferul terenului către primărie. Lucrările vor începe în luna martie a anului viitor, iar investitorul garantează că preţul apartamentelor se va situa între 22.000 şi 30.000 de euro.

Cristina Grigorie are 30 de ani şi locuieşte împreună cu prietenul într-un apartament închiriat. Este una dintre persoanele interesate de o locuinţă în viitorul complex care va fi ridicat de investitorul chinez.

"Chiar mă gândeam la un apartament, preţurile sunt destul de mari, creditele se obţin greu acum, aşa că un preţ de 20.000 - 30.000 de euro e destul de acceptabil", spune tânăra.

Primele 250 de apartamente vor fi cumpărate de angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale, iar pentru restul de 1.200 pot depune cereri, la primărie, cetăţenii cu domiciliul în Craiova sau angajaţi în Bănie, care pot demonstra cu adeverinţă de venituri că pot plăti ratele la bancă.

Reprezentanţii municipalităţii spun că proiectul era aşteptat de mult, mai ales că în acest moment există mii de cereri nesoluţionate de primărie pentru locuinţe ANL.

"Nu toate cererile care sunt depuse pentru locuinţe vor putea fi selectate şi în partea cealaltă, pentru că este vorba şi de un cuantum al veniturilor", spune Mihai Genoiu, viceprimar al municipiului Craiova.

Analiştii spun că pentru piaţă imobiliară din Craiova, preţul este unul bun.

"Preţul este destul de atractiv, dacă locuinţa va avea o suprafaţă minină care să permită un confort adecvat timpurilor pe care le trăim. Cred ca 1.500 nu este o cifra hazardată. S-ar putea să existe cumpărători pentru toate cele 1.500 de locuinţe", spune Cristian Clenciu, expert imobiliar.

Statul Major General al Armatei a aprobat transferul Unitatii Militare de pe strada Caracal către Primaria Craiova, pentru demararea procedurilor de constructie. O societate din China s-a angajat să înceapă lucrările la noul cartier pe 9 martie 2014 şi le va termina în termen de doi ani.  

Pe aceeași temă