Un investitor din Turcia va fabrica biscuiţi la Craiova

Data publicării:
1170913 FABRICA BISCUITI 16 1

Investiţie de amploare la Craiova. O firmă de patiserie din Turcia va deschide o fabrică de biscuiţi în Parcul Industrial din Bănie. Compania va investi peste 30 de milioane de euro şi va crea 350 de noi locuri de muncă în oraş. Patiseria va fi construită de la zero şi se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ opt hectare de teren.

Vestea că o nouă fabrică se va deschide în oraş s-a răspândit repede. Craiovenii aşteaptă, însă, să vadă ce ofertă au turcii, după care vor decide dacă aplică pentru unul dintre cele 350 de noi locuri de muncă.

„Investiţia, practic, a început, pentru că ei şi-au deschis deja o firmă cu sediul social în Craiova. S-au instalat în corpul administrativ al parcului nostru industrial”, spune Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Reprezentanţii societăţii din Turcia au vizitat mai multe locuri din ţară, pentru a alege amplasarea noii fabricii. Până la urmă, Craiova i-a cucerit.

În Parcul Industrial Craiova activează aproape 30 de firme care, în total, numără 500 de salariaţi. Conducerea parcului consideră un succes atragerea noii investiţii.

„Ne-au ales pentru că au înţeles şi speră să poată să găsească profesionalism aici, în Oltenia”, a precizat Marin Nicoli, directorul Parcului Industrial Craiova.

Investitorul are o bogată tradiţie în Turcia şi este unul dintre cei mai mari producători de biscuiți din Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri