Un muncitor şi-a pierdut viaţa, după ce a fost prins sub un mal de pământ. ITM Dolj a deschis o anchetă   

Data publicării:
100914 muncitor

Un muncitor şi-a pierdut viaţa, ieri, în Filiaşi, după ce a fost îngropat sub un mal de pământ, în timp ce lucra într-un şanţ la o conductă din noul sistem de canalizare al oraşului. Operaţiunea de scoatere a victimei de sub pământ a fost extrem de dificilă şi a durat ore bune, din cauza adâncimii mari la care se afla bărbatul în timpul producerii accidentului.  

Accidentul s-a produs în jurul orei 17:00, când se efectua ultima operaţiune de racordare a unei ţevi noi la sistemul de canalizare. Muncitorii aflaţi la lucru spun că tocmai de aceea nici nu s-au mai asigurat malurile, pentru că lucrarea urma să fie închisă rapid. Nenorocirea a venit însă, iar colegii celui îngropat sub pământ nici nu îşi dau seama cât de repede s-a întâmplat totul.

Colegii de şantier spun că bărbatul avea 37 de ani, era din Craiova şi lucrau împreună de un an. Au încercat să-l scoată, dar şi-au dat seama că nu au nicio şansă.

Echipajele ISU au solicitat două utilaje care au săpat peste trei ore, iar apoi pământul a fost îndepărtat cu lopeţile, pentru a găsi victima.

ITM Dolj a deschis o anchetă, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri