Sari la conținut

Un nou control la Spitalul Județean Vâlcea. Pacienții continuă să-și cumpere medicamente din propriul buzunar

La spitalul din Râmnicu Vâlcea obiceiurile se schimbă greu. Deşi a fost dată o amendă record în aprilie pentru diverse nereguli, un nou control al Casei de Asigurări de Sănătate a găsit aceleaşi probleme. Pacienţii îşi cumpără singuri medicamente, deşi unele există în farmacia spitalului, iar unitatea sanitară nu decontează reţetele. Nici prima amendă, de 170 de mii de lei nu a fost achitată, iar dacă pănă la sfîrşitul lui iunie nu se vor remedia deficenţele, spitalul va fi penalizat din nou cu 180.000 de lei.

Dan Motocescu este unul dintre pacienții spitalului din Vâlcea. Omul a fost internat acum 4 zile pentru o răceală care l-a costat 150 de lei. Toate medicamentele şi le-a cumpărat singur.

Bărbatul a primit şi ieri de la medic un bilet pe care au fost trecute medicamentele pe care trebuie să le cumpere, însă fără nicio parafă ca să nu poată să ceară decontarea. Pacientul s-a trezit în farmacie că nu îi ajung banii pentru a le cumpăra.

Încercările reprezentanților CAS Vâlcea de a schimba lucrurile la spital sunt, se pare, inutile. La ultimul control, din luna mai, situația a fost la fel ca în februarie, când a fost sancționată unitatea.

La distanţă de metri în jurul spitalului sunt 5 farmacii care beneficiază din plin de practicile unităţii medicale. Una aparţine chiar unui fost senator, Samuel Vîlcu.

În luna februarie, spitalul a mai fost sancționat cu 175.000 lei, amendă pe care nu a plătit-o, motiv pentru care săptămâna viitoare Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea va acționa conducerea spitalului în judecată.

Pe aceeași temă