Universitatea din Craiova investeşte în cercetare  

Data publicării:
030114 UNIV

Universitatea din Craiova deschide o uşă cercetării şi alocă 700.000 de lei. Aproape 50 de proiecte au fost declarate câştigătoare în urma unui concurs intern. Ele vor fi finanţate din bugetul propriu, dar conducerea instituţiei speră să atragă şi fonduri europene în viitor.  

48 de proiecte din mai multe domenii au câştigat banii alocaţi de Universitate pentru cercetare. Competiţia este o premieră nu doar pentru Craiova, ci şi pentru toate universităţile din România.

„Sperăm ca rezultatele acestor proiecte să plaseze Universitatea pe o poziţie mai bună în clasamentele internaţionale. Suntem deja pe o poziţie onorantă, în ultima clasare internaţională suntem pe locul 8 între universităţile din România”, a spus Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.

Activitatea tinerilor cercetători va fi sprijinită cu fonduri proprii ale Universităţii, de circa 700.000 de lei. Timp de un an, banii vor fi folosiţi de câştigători pentru publicarea de articole sau participarea la conferinţe internaţionale.

„Ne propunem ca în luna decembrie, când va fi finalizat acest proiect de cercetare, să organizăm o conferinţă naţională, cu participare atât naţională, cât şi internaţională în vederea diseminării rezultatelor acestui proiect”, a precizat asist. univ. dr. George Gârleşteanu, câştigător proiect.

„Proiectul meu declarat câştigător vizează standardele de control intern managerial în instituţiile publice şi cu prilejul ăsta avem în echipa de cercetare reprezentanţi din mai multe departamente, contabilitate, gestiune, management”, a spus asist. univ. dr. Cosmin Băloi, câştigător proiect.

În total, au fost depuse 71 de proiecte, dintre care 17 proiecte de cercetare interdisciplinară şi 54 de proiecte de cercetare avansată. În urma procesului de evaluare au fost declarate câştigătoare 48 de proiecte propuse de cadre didactice de la toate cele 10 facultăţi ale Universităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri