Universitatea din Craiova riscă să fie executată

Data publicării:
universitatea 20din 20craiova 20risca 20sa 20fie 20executata 20silit-51074

Niculae Boteanu este profesor la Facultatea de Inginerie Electrică din Craiova de 30 de ani. A acţionat în instanţă Universitatea din Craiova şi Ministerul Educaţiei, pentru recuperarea banilor. Ar avea de încasat aproximativ 15.000 lei.

În instanță s-a decis că peste 830 de angajați ai Universității ar urma să primească diferențele salariale. Conducerea Univesităţii din Craiova susţine însă că banii pentru profesori nu au fost viraţi de Ministerul Educaţiei.

Sindicaliştii din învăţământ universitar ameninţă însă că vor executa silit Universitatea din Craiova.

Conducerea sindicatului Alma Mater a trimis de curând și un averisment scris către Ministerului Educaţiei. În document se precizează că: „Declanşarea executării silite a instituţiilor de învăţământ superior sau

chiar a Ministerului reprezintă următorul pas în evoluţia acestei situaţii

conflictuale." Sursa: Sindicatul Alma Mater

De altfel, în încheierea avertismentului scris, sindicatul solicitată „un răspuns clar asupra modului în care Ministerul se va implica în soluţionarea acestor probleme, care, prin atitudinea excesiv autoritară a unor rectori, pot căpăta aspecte penale în cel mai scurt timp".

Cadrele didactice spun că în perioada următoare vor solicita restantele salariale si pentru anii 2010, 2011, acestea urmând să fie actualizate cu rata inflaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri