Sari la conținut

VÂLCEA. Baza sportivă din Brezoi a fost distrusă de viitura de anul trecut. După un an, arată la fel

Baza sportivă din oraşul vâlcean Brezoi arată la fel ca în urmă cu un an când a fost distrusă de viitură. Autorităţile locale susţin că nu au primit niciun leu pentru refacerea bazei, dar nici ce puteau face cu eforturi proprii nu au făcut. Nu au înlăturat nisipul, pietrele şi copacii aduşi de apă printre care se antrenează elevii.

Elevii de la liceul din Brezoi au câştigat faza naţională la competiţia "Prietenii pompierilor" şi vor pleca în Slovenia la faza internaţională. Se antrenează prin ruinele fostei baze.

Pe 28 iulie 2014, o viitură pe râul Lotru a ras de pe faţa pământului baza sportivă din oraşul Brezoi şi a afectat grav 20 de case. Dacă locuinţele au fost refăcute cu eforturile proprietarilor, la baza sportivă nu s-a mişcat un pai.

Autorităţile locale au întocmit încă de anul trecut studiul de fezabilitate pentru refacerea bazei. L-au trimis la Prefectură şi aşteaptă ajutor de la Guvern. Însă nici măcar ce se putea face cu forţe proprii nu s-a făcut.

Prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a refuzat să comenteze situaţia. Baza sportivă din localitatea Brezoi a fost construită cu fonduri guvernamentale în 2010, valoarea investiţiei fiind de 1 milion de lei.

Pe aceeași temă