Varza, vândută pe bani puţini în pieţele din Craiova

Data publicării:
041113 VARZA PRET

Va fi o iarnă plină de murături. Pentru că anul acesta a fost producţie record de varză, comercianţii au fost nevoiţi să înjumătăţească preţurile. Kilogramul de varză se vinde acum în pieţele din Craiova cu 40-50 de bani.

Cu sacii. Aşa au venit la Piaţa Centrală din Craiova cumpărătorii. Pentru 30 de kilograme de varză, nu scot mai mult de 15 lei din buzunare. Sunt mulţumiţi că au scăzut preţurile şi se grăbesc să conserve legumele pentru iarnă.

“Probabil că este varză multă-multă, dar pentru ţărani e prea ieftină la munca pe care o fac", spune o femeie.

Un kilogram de varză se vinde în Piaţa Centrală chiar şi cu 40 de bani. Şi comercanţii mai negociază preţul, ca să nu rămână cu marfa pe tarabe.

"Preţul e destul de scăzut, muncă foarte multă şi preţul e mic, puterea de cumpărare a omului e scăzută şi de asta noi ne chinuim acum, să ne dăm munca şi munca se dă greu", a spus Marin Smarandache, comerciant.

"E foarte mic preţul, foarte mic şi nu ne convine, dar asta e piaţa", spune Iulica Duculescu, comerciant.

Reprezentanţii Direcţiei Agricole Dolj spun că producţia din acest an a fost foarte bună şi a fost ajutată de vremea favorabilă.

„În judeţul Dolj, s-au cultivat peste 1.400 de hectare cu varză şi avem o producţie destul de bună în zona Motăţeiului, cam 30 de tone la hectar", preciza luna trecută Delia Filimon, directorul Direcţiei Agricole Dolj.

Agricultorii spun că este posibil ca preţul la varză să mai scadă în zilele următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri