Zboruri noi spre Europa de pe Aeroportul Craiova

Data publicării:
131113 AEROPORT

Rute noi de pe Aeroportul din Craiova. Roma, Bologna, Dortmund şi Barcelona sunt destinaţiile spre care se va putea zbura de la anul din Craiova. Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, Wizzair a anunţat astăzi deschiderea pe aeroportul din Bănie a celei de-a 19-a baze aeriene din Europa.

Compania low-cost va investi 40 de milioane de euro într-o nouă aeronavă Airbus A 320, care va deservi noile rute şi va fi cantonată în baza care va fi deschisă pe Aeroportul din Craiova.

„Deschiderea acestei baze operaţionale este o mare realizare, dar şi un angajament important. Va aduce mari beneficii în regiune privind noi locuri de muncă, noi investiţii, trafic aerian şi turism”, a spus Gyorgy Abran - directorul comercial al Wizz Air.

„Această aeronavă va avea echipaje care trebuie să se schimbe la 8 ore şi va avea 36-40 de oameni care vor fi angajaţi din Craiova, respectiv piloţi, copiloţi, stewardese. Asta angrenează alte companii pe alături, cei care fac mentenanţă”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj

Cele patru noi rute, care vor fi operaţionale începând cu 23 iulie 2014 au fost stabilite în funcţie de comunităţile de români din acele zone, dar şi de preferinţele turistice. Biletele pentru Bologna şi Roma costă 99 lei, iar cele spre Dortmund şi Barcelona 129 de lei şi au fost deja puse în vânzare.

„Accesul oamenilor la zboruri cât mai ieftine nu poate decât să ne facă pe noi să ne legăm cât mai repede de foarte multe destinaţii din Uniunea Europeană şi în acelaşi timp oamenii care vor să vină în această zonă pot să o facă mult mai uşor”, a spus Cristinel Iovan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Wizz Air a mărit deja la 7 numărul de zboruri pe săptămână şi pentru destinaţiile inaugurate acum o lună, spre Londra şi Milano. Odată cu viitoarele curse, numărul acestora va ajunge la 16 pe săptămână.

„Această bază trebuie privită prin tot ceea ce înseamnă ca locuri de muncă, apoi ca trafic care, cu certitudine, anul viitor va sări de 100.000 de pasageri”, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Internaţional Craiova

Autorităţile consideră că investiţia Wizz Air răsplăteşte astfel eforturile făcute în ultimii 3 ani pentru reabilitarea aeroportului, pentru care s-au cheltuit peste 10 milioane de euro. Alte 24 de milioane de euro vor veni anul viitor din fonduri europene şi pentru modernizarea pistei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri