Zeci de poliţişti din Dolj, implicaţi în "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii"

Data publicării:
300913 SAPTAMANA POLITISTI DIN 18

Poliţiştii din Dolj vor simula, săptămâna aceasta, furturi, accidente şi alte infracţiuni, totul în cadrul "Săptămânii Prevenirii Criminalităţii" organizată la nivel naţional. Scopul este reducerea ratei infracţionalităţii, aşa că oamenii legii vor avea mai multe întâlniri cu cetăţenii.  

Zeci de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean Dolj sunt implicaţi în acest proiect. Pe parcursul săptămânii vor fi simulate furturi, accidente şi vor fi vizionate filme de scurt metraj. Totul pentru a preveni criminalitatea.

"În ziua de miercuri, vom organiza la Penitenciarul de Minori şi Tineri din Craiova o întâlnire între 30 de elevi de la liceele „Elena Cuza” şi „Transporturi CFR” din Craiova cu deţinuţi din penitenciar. Vor fi discuţii între aceştia şi elevi, va fi o activitate de tip bibliotecă vie", a spus Stanca Giucă, comisar de poliţie.

Pe parcursul acestei săptămâni vor avea loc întâlniri cu cetăţenii, iar poliţiştii vor participa la activităţi preventive în târgurile de săptămână. Campania de informare organizată la nivel naţional are rezultate pozitive şi s-a constatat că de la an la an, numărul infracţiunilor a scăzut.

"La nivelul Inspectoratului de Poliţie avem o scădere a infracţionalităţii la principalele genuri de infracţiuni şi în special la cele care fac obiectul programelor de prevenire, însă scopul nostru este, în special, de a informa cetăţeanul să ştie să îşi ia măsuri de a nu deveni victimă a infracţionalităţii", a spus comisar-şef Nicuşor Badea, adjunctul comandantului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Ultima zi a campaniei, 4 octombrie, este dedicată siguranţei rutiere. Poliţişti, dar şi voluntari de la Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie vor organiza în Craiova un marş denumit " Stop accidentele rutiere".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri