Ziua Mondială a Diabetului. În Dolj, peste 35.000 de persoane suferă de această afecţiune

Data publicării:
141113 zi mondiala diabet

Este Ziua Mondială a Diabetului, una dintre cele mai răspândite boli în rândul populaţiei. În România, o persoană din cinci este bolnavă de diabet, iar situaţia este mai gravă în judeţul nostru, unde peste 35.000 de oameni suferă de această afecţiune. Pentru a trage un semnal de alarmă, specialiştii au organizat mai multe acţiuni de prevenire.

La nivel naţional, o persoană din 5 este bolnavă de diabet, susţin medicii specialişti, şi acest număr este în continuă creştere. În acest sens, Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat, în această perioadă, o campanie de educaţie şi prevenţie în rândul populaţiei privind diabetul zaharat.

În mai puţin de două ore, pe la punctul de stabilire a glicemiei organizat în spital au trecut zeci de persoane. Specialiştii susţin că această boală descoperită la timp poate fi controlată toată viaţa, fără probleme.

La nivel mondial, diabetul zaharat este a cincea cauză de deces. Specialiştii estimează că până în 2030, peste 11% din populaţie va suferi de această boală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri