Ziua Poştei, sărbătorită în faliment. După restructurări, la Oficiul Judeţean Dolj au mai rămas 900 de angajaţi

Data publicării:
091013 POSTA

De ziua lor, poştaşii nu au sărbătorit. Oamenii nu mai sunt siguri de locurile de muncă şi aşa prost plătite. De la Oficiul Judeţean de Poştă Dolj au plecat la ultima restructurare 130 de angajaţi, iar cei care au rămas muncesc peste normă. Mai mult, parcul auto al Poştei Române este la pământ.

Una dintre maşinile pe care le folosesc zilnic angajaţii Poştei Române are peste 300.000 de kilometri şi numeroase reparaţii la activ. Dintre cele 19 autovehicule pe care le mai are Oficiul Judeţean de Poştă Dolj, opt sunt la fel de vechi.

“Nu poţi să îi mai faci inspecţia tehnică, deci nu mai corespunde ca maşină. Uzură morală, uzură generală, sistemul de direcţie, lonjeroane, îmbătrânirea maşinilor care sunt deterioritate într-un mod dezastruos”, a spus Alexandru Opran, inspector-şef al Oficiului Judeţean de Poştă Dolj.

Dacă parcul auto nu mai este ce a fost odată, nici salariile angajaţilor nu mai sunt la fel de atractive. Un factor poştal din mediul rural câştigă în medie 600-700 de lei, iar siguranţa locului de muncă practic nu există, pentru că recent au avut loc restucturări în toată ţara. Peste 3.500 de angajaţi au fost daţi afară, iar 130 sunt numai din Dolj.

“Cred că trăim cele mai grele momente ale existenţei acestei companii ca şi ale sindicatului. Avem subunităţi postale în anumite localităţi din judeţul Dolj unde pur şi simplu nu mai avem salariaţi cu care să ne desfaşurăm activitatea”, a spus Titi Roman, lider de sindicat Poşta Dolj.

La Oficiul Judeţean Dolj au mai rămas doar 900 de angajaţi, iar conducerea a fost nevoită să renunţe până şi la postul de portar. Lipsa de personal se simte la toate serviciile din cadrul Poştei, iar angajări nu pot fi făcute, pentru că posturile sunt blocate.

“Am avea nevoie de câţiva lucrători, în jur de vreo 15, deocamdată lucrăm la întreagă capacitate”, spune Ionuţ Catalina, şeful Centrului Regional Tranzit Craiova.

În ciuda problemelor, şefii Poştei Române sunt optimişti şi speră că vor reveni timpurile de altădată, când meseria de poştaş era răsplătită pe măsură. Ziua Mondială a Poştei se sărbătoreşte încă din 1874, la data de 9 octombrie, în peste 150 de state.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri