6.000 de cereri de branşări la apă rece

Data publicării:
bransari indiv

Mii de gălățeni s-au grăbit să profite de modificarea regulamentului care permite realizarea de branșamente separate la rețeaua de apă. 2.000 au primit deja aprobarea și au efectuat operațiunea.

"E mai bine aşa. Să plătim facturile, ne vin acasă, le plătim separat. Nu mai avem griji că mâine ne opreşte apa" spune un gălăţean.

"Au tăiat apa de multe ori. Dezastru total. Am plătit pe la asociaţii. Cu Dunărea lângă noi. Nu suntem în Arica, ar trebui un leu metru de apă, nu 50 de lei" declară alt localnic.

"Am tras separat apa. M-a costat 7, 8 miliaone. Nu am ţinut o evidenţă" mai spune un gălăţean.

Branșarea individuală este posibilă de aproape 2 luni, după ce din Noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al societăţii Apă Canal, au fost eliminate articolele ce interziceau încheierea de contracte individuale.

Pentru branşarea şi contorizarea individuală se completează o cerere-tip de la Serviciul Relaţii cu Publicul şi se achită o taxă de 230,94 lei, reprezentând cota parte la distribuitorul montat de Apă Canal (160,12 lei) şi o taxă de sigilare contor, de 70,82 de lei.

De asemenea, este nevoie să achitaţi şi o taxă de avizare, de 124,63 de lei. Cei care vor să depună documente pentru branşare indiviaduală la apa rece o pot face de luni până joi până joi, între orele 9.00 - 12.00.

Acte necesare pentru branşare la apa rece
- Cerere tip de la Serviciul Relaţii cu Publicul al Apă Canal
- Documentaţie tehnică pentru contorizare individuală (în două exemplare)
- Actul de vânzare-cumpărare al apartamentului (copie)
- Actul de identitate al titularului contractului apartamentului (copie)
- Adeverinţă tip eliberată de asociaţia de proprietari din care faceţi parte
- Document de montare centrală sau boiler (dacă este cazul)

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri