A dat Bacalaureatul în spital

Data publicării:
bac spital

Alexandra Blehoianu este elevă la Colegiului Naţional Costache Negri. La finalul săptămânii trecute s-a îmbolnăvit şi a avut nevoie de internare. Pregătită pentru examenul maturităţii, ea a insistat ca proba scrisă la limba şi literatura română să o susţină în spital.

Alexandra Blehoianu, liceeană: "Acum mă simt mult mai bine. Esti emotionată? Da. La ce eşti mai bine pregătită? La toate. De asta m-am pregătit patru ani de zile."

Tânăra îşi doreşte să devină profesoară. Atât cadrele didactice cât şi familia fetei au susţinut-o în toată această perioadă.

Andra Ionescu, director Colegiul Naţional Costache Negri: "Eforturile sunt meritate pentru că fata este o fată care a demostrat de-a lungul celor patru ani de liceu că îşi doreşte să înveţe, că îşi doreşte să obţină rezultate performante".

Iulian Blehoianu, tatăl elevei: "Oricât de multe ar şti copilul, imposibil să nu ai emoţii. Imposibil să nu treci prin nişte stări. Şi stările ăstea te fac să te duci să te rogi la biserică să-l rogi pe Dumnezeu să-i dea putere! Mai ales că este în situaţia în care este".

În statisticile inspectoratului şcolar gălăţean sunt şase elevi care au susţinut bacalaureatul în condiţii speciale.

Mioara Enache, inspector şcolar general: "În funcţie de afecţiune fie se prelungeşte timpul destinat redactării lucrării, fie redactarea lucrării este realizată de un profesor asistent, fie sunt mărite caracterele."

Deşi în timpul examenului, fetei i s-a făcut rău, tânăra a reuşit să susţină prima proba scrisă. În total, 114 elevi nu au susţinut luni bacalaureatul la limba şi literatura română din diverse motive.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri