Acţiune de amploare a poliţiştilor gălăţeni

Data publicării:
exercitiu mascati

Exerciţiul a început cu o simulare de atac cu un cuţit asupra unei persoane publice. Agenţii au intervenit imediat, au protejat victima şi au imobilizat inamicul. Rolul persoanei publice a fost jucat de un profesor de la Liceul Pedagogic.

Mitică Dudău, profesor Liceul Pedagogic Galaţi: „M-am simţit bine înconjurat de agenţi. Nu m-am considerat deloc VIP. Aşa era scris scenariul, dar o situaţie asemănătoare se poate întâmpla şi cu un om obişnuit la locul de muncă."

Exerciţiul nu s-a limitat doar la această acţiune. Câinele Scooby a descoperit o neregulă la un colet lăsat în stradă, iar oamenii legii au neutralizat pachetul. Apoi a urmat o intervenţie în forţă a poliţiştilor, care au apelat la focuri de armă pentru a imobiliza doi infractori.

„Mi-a plăcut foarte mult când au tras cu puşca pentru că au făcut senzaţie" a spus o elevă.

Peste 700 de elevi de la Liceul Pedagogic au asistat la exerciţiu şi au fost încântaţi de ce au văzut.

„Ce ţi-a plăcut cel mai mult? Felul cum au acţionat jandarmii asupra inamicului cu cuţit" a spus o elevă.

„Tu ai vrea să te faci poliţist? Sigur că da. De ce? Pentru că ei apără dreptatea şi au cele mai tari arme" a spus un elev.

Andra Ionescu, director Liceul Pedagogic Galaţi: „Sperăm în colaborări ulterioare la fel de spectaculoase şi la fel de bune pentru educaţia copiilor."

cms. Dănuţ Lefter, comandant IPJ Galaţi: „Sper ca copiii să fi fost încântaţi. Le-am arătat o parte din activităţile Serviciului de Intervenţii Speciale."

În această săptămână, Inspectoratul de Poliţie Galaţi a organizat mai multe activităţi pentru a sărbători 193 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri